Weselseweg 121 | 5916 RD Venlo | T:  +31 (0)77 - 351 44 93 | E: [email protected]

Logo-Hendriks

Typisch Nederlands

Maart is de koningsmaand! Maar wat is nou echt Nederlandse als we het hebben over etenswaren?

erwtensoep

Denkt men aan Nederlands eten, dan denkt men al gauw aan stamppot. Stamppot komt echter in veel verschillende vormen voor: Zuurkoolstamppot, bloemkoolstamppot, andijviestamppot, groentestamppot en nog veel meer! Welke vleeswaren zijn echter goed te combineren met stamppot? Bij stamppot kan je veel verschillende soorten vlees eten. Over het algemeen wordt vaak ‘rookworst’ gegeten bij stamppot, maar waarom niet een lekkere kipbraadworst. Bij Hendriks verkopen we vele soorten kip-vleeswaren. Een echte kipbraadworst bij een lekkere stamppot zorgt echter voor dat echte Nederlandse gevoel!

Tijdens de winterse dagen zie je het volgende gerecht ook vaak voorbij komen: Erwtensoep! Een heerlijk gevulde soep voor tijdens deze koude dagen. Ook bij Hendriks verkopen we een aantal soepen die lekker kunnen zijn, met onder andere, ja inderdaad, erwtensoep! Geen zin in erwtensoep?Kies dan gewoon één van onze andere soepen!

Als je aan ‘typisch Nederlandse’ gerechten denkt, dan zijn de bovenstaande gerechten toch vaak die waar het eerste aan gedacht wordt. Bij ‘typisch Nederlands’ kan er echter ook gedacht worden aan typisch Nederlands Wild & Gevogelte. Laat dat nou precies zijn waar wij ons in specialiseren! Ons assortiment bestaat uit wild – en gevogelte. De gans, een gevogelte die erg vaak en veel te zien is in ons kleine landje, mag natuurlijk niet ontbreken uit ons assortiment. Ganzenfilet of een ganzenboutje, heerlijk!

Ja, er zijn een groot aantal wilde dieren te vinden in Nederland. Natuurlijk niet zo als in Afrika, waar de grootste wilde dieren de leeuw, de luipaard, de buffel, de neushoorn en de olifant zijn. In Nederland zijn de drie grootste dieren ‘het edelhert’, ‘het zwijn’ en ‘het ree’. Laat dit nou toevallig drie dieren zijn die ook bij Hendriks Wild & Gevogelte te zien zijn! Neem gerust een kijkje zou ik zeggen!

We begonnen het stuk echter over de koningsmaand. Maar wat is nou het lievelingseten van onze koning Willem-Alexander. Laat het lievelingseten van onze koning nou net ‘stamppot’ zijn, keuze genoeg dus!

Delen op Social Media

Nieuwsbrief ontvangen?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg je ons al?

Scroll naar boven