Weselseweg 121 | 5916 RD Venlo | T:  +31 (0)77 - 351 44 93 | E: [email protected]

Hendrikpoelier

HENDRIKS - DE POELIER VAN VENLO

AMBACHTELIJKE WILD EN GEVOGELTE SPECIALITEITEN

Ruim 50 jaar zijn wij actief als poelier en groothandel in wild & gevogelte. Tot onze klanten rekenen wij horeca (hotel, restaurant, grand café), instellingen (zorgcentra, scholengemeenschappen), slagerijen, supermarkten en natuurlijk de particulier.

gevogelteassortiment2

Dagelijks Vers

Wij hebben dagelijks verse aanvoer van kuikens rechtstreeks van de slachterij. Daarnaast wekelijks verse aanvoer uit Frankrijk voor kalkoen en overig Frans gevogelte. Wild ontvangen we rechtstreeks van de jager. Als een van de weinige bedrijven in de regio hebben wij een volledige erkenning voor het uitsnijden van wild. Aangezien vrijwel het hele jaar de wildstand in onze regio in stand gehouden moet worden, hebben wij jaarrond vers wild. Wacht dus niet tot de koude en feestdagen maar probeer wild bijvoorbeeld ook eens op de barbecue!

wildassortiment3

Makkelijk Bereikbaar

Onze winkel aan de Weselseweg is van maandag tot en met zaterdag geopend. Wij hebben voldoende (gratis) parkeergelegenheid en zijn bereikbaar via afslag 21 van de A67 (linksaf en na 600 meter aan de linkerkant). Kom en overtuig uzelf! Heeft u een bedrijf en zoekt u een leverancier voor wild en gevogelte, neemt u dan contact met ons op. Graag tot ziens, Hendriks Wild & Gevogelte

Drie generaties Hendriks Wild & Gevogelte

Door het vereenvoudigen van kennis en kunde geven we de ambacht door aan iedereen. Het is een combinatie van oorspronkelijke vakkennis met nieuwe inzichten. Ware ambacht is meesterschap. Oftewel van grootvaders jacht tot aan grootmoeders recept. Voor ons bekend op jouw bord!

02-hunting-scene_02-v2
Hendriks ZW LR-6

Janneke Maas Hendriks

Eigenaresse Hendriks Wild en Gevogelte

In de jaren 50 van de vorige eeuw was de omgeving Venlo weer een bedrijf rijker. Hendriks Poelier werd opgericht door Pierre Hendriks, mijn opa. Hij heeft het toen opgericht samen met oma Mia Hendriks. Door het vroege sterven van mijn opa heeft mijn oma het bedrijf met de hulp van de kinderen en knechten voortgezet. Toentertijd waren we nog niet zo uitgebreid als tegenwoordig. De allereerste inschrijving van ons bedrijf was als boerderij met verkoop aan huis, in ons geval een ruim begrip. Het begon allemaal met het verkopen van soepkippen, de kippen van de boerderij. Door onze gunstige locatie duurde het echter niet lang, voordat het assortiment werd uitgebreid. Het was het begin van een grenswinkel met poeliersartikelen.

Eind jaren ’70 namen de twee oudste zoons van Pierre en Mia het stokje over, Karel en Jan Hendriks. Samen met hun echtgenotes hebben ze de werkzaamheden voortgezet. Inmiddels hadden we al een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Naast vers gevogeltevlees was er in onze winkel plaats voor andere levensmiddelen (kaas, melk, brood, snoep en conserven). Na verloop van tijd kwam er nog een leuke ontwikkeling bij. Onze artikelen werden niet meer alleen in de winkel verkocht, maar ook in restaurants en supermarkten, die interesse hadden in onze producten. We mochten ons vanaf toen ‘groothandel’ noemen, wat super was en nog steeds is!

In 1993 opende we onze tweede winkel aan de Vinckenhofstraat. De vaste routes die ons Hendriksbusje reed door Venlo en Blerick kwamen hiermee te vervallen. Lang was deze winkel er echter niet, in 2000 hebben we besloten om deze winkel weer te sluiten en alle activiteiten te concentreren op de Weselseweg. In 2004 kwam Karel helaas te overlijden. Vanaf die tijd heeft Jan samen met zijn echtgenote Petra, mijn moeder, de zaak voortgezet.

In 2005 kwam ik zelf in het bedrijf werken. 10 jaar later, in 2015, heb ik de zaak volledig overgenomen, de 3e generatie Hendriks was een feit. Indien iemand zich afvraagt wie ‘ik’ ben: Mijn naam is Janneke Maas Hendriks, geboren op 22 mei 1980 en ik mag me dus trotse eigenaresse noemen van familiebedrijf Hendriks Wild & Gevogelte! Ik ben altijd al betrokken geweest bij de zaak van mijn ouders. Het was mijn vakantie – en weekendbaantje. Na mijn studie Commerciële Economie was ik werkzaam bij Swatch en bij Coca Cola. Zo’n 12 jaar geleden heb ik besloten om ‘thuis’ in de zaak te gaan werken. Anno 2017 is Hendriks Wild & Gevogelte BV een stevig geworteld bedrijf in de regio. Onze zeer vaste klantengroep wordt in onze winkels met plezier bediend. Ons assortiment bestaat uit dagverse kip, diverse speciale gevogeltesoorten en uiteraard wild vlees. Eind vorig jaar startten wij onze afdeling bij Beej Beenders te Venlo, hopelijk het begin van nog veel meer mooie ontwikkelingen van ons bedrijf, Hendriks Wild & Gevogelte BV. Ik doe dit werk nu al ontzettend lang en hoop nog veel mooie ontwikkelingen mee te maken en nog vele jaren actief te zijn bij dit bedrijf. We hebben een leuk team, met hardwerkende en gepassioneerde collega’s. Elke dag staan we voor nieuwe uitdagingen!

De 4e generatie is nog erg jong, wellicht iets te jong. We zijn de trotse ouders van Pien (8) en Guus (4). Hoewel ze het erg interessant vinden om rond te kijken en soms te helpen, is er nog geen sprake van een serieuze overname kandidaat.

Wie weet wat de toekomst gaat brengen! Wij hebben er in ieder geval zin in! - Janneke Maas Hendriks, huidige eigenaresse Hendriks Wild & Gevogelte

hendriks-wild-slagerij-venlo

AMBACHT VAN GENERATIE OP GENERATIE

pierre2

Pierre

Hendriks
van 1953 tot 1964
Hendriks ZW LR-9

Mia

Hendriks
van 1953 tot 1980
karel2

Karel

Hendriks
Van 1975 to 2005
Hendriks ZW LR-10

Jan

Hendriks
van 1975 tot 2014
Hendriks ZW LR-8

Petra

Hendriks
van 2004 tot 2014
Hendriks ZW LR-6

Janneke

Maas Hendriks
van 2004 tot heden
Hendriks ZW LR-7

Rob

Maas
van 2014 tot heden
Hendriks ZW LR-1

Pien

Maas
de toekomst
Hendriks ZW LR-3

Guus

Maas
de toekomst
Scroll naar boven