Weselseweg 121 | 5916 RD Venlo | T:  +31 (0)77 - 351 44 93 | E: info@hendrikspoelier.nl

Logo-Hendriks

Tante Door en Barbecue, een gouden combinatie?

Eerder deze maand werden al een aantal berichten over Tante Door geplaatst. Iedereen weet dus ook wat Tante Door is! Voor degene die dit niet weten, we lichten het kort even toe! Ook in combinatie met barbecuen!

tante-door-kip

Wat is Tante Door Kip?

Tante Door Kip is 100% Hollandse kip, die wordt geboren in Achterhoek daar, en in Brabant, in een ruime stal opgroeit tot een volwaardige kip. Deze kip krijgt frisse lucht en heeft een natuurlijk dag – en nachtritme. Ook de verwerking vindt volledig plaats in Nederland.

Het slachten en vervoeren vindt op een diervriendelijke wijze plaats, dat is immers ook waarvoor Tante Door staat! Het transport is minimaal, waardoor er geen stresshormonen worden aangemaakt. Daarnaast wordt er met kleinschalige apparatuur gewerkt, waar zo min mogelijk water aan te pas komt. Hierdoor blijft het vlees mals, wat een stevige ‘bite’ geeft na bereiding.

Dat brengt ons dus bij de bereiding. De afgelopen twee weken was het weer super. Vele mensen zullen waarschijnlijk al gebarbecued hebben, maar hebben jullie ook al gebarbecued met deze echte Tante Door Kip? Wij zouden het zeker doen als we jullie waren!

Wij bieden van Tante Door de volgende producten aan:

  • Kip
  • Kipfilet
  • Bouten
  • Drumsticks
  • Karbonaadjes

Iedereen weet dat kip lekker is, maar probeer dit vooral ook eens op de barbecue. Kippenbouten ‘in honingmarinade’ zijn heerlijk op de barbecue. We zullen dit even uitleggen. We pakken één ui en één knoflook en snijden deze in kleine stukjes. Vervolgens pakken we een grote schaal. Hierin mengen we tomatenketchup (50ml), de stukjes knoflook, de stukjes ui, de honing (2 el), 25 ml worchester saus, olijfolie, één el citroensap en één tl paprikapoeder.  Dit gaan we flink door elkaar mengen en om nog wat smaak toe te voegen gebruiken we peper en zout. Is dit goed gemarineerd, leg de heerlijke Tante Door Kip er dan is en zorg dat alles goed bedekt is. Laat dit rusten (minimaal 4 uur) en dan kan dit op de barbecue lekker geroosterd worden. Smakelijk eten kan ik u zeggen!

Dit is nog maar één voorbeeld van hoe je een van onze Tante Door producten heerlijk kunt maken voor op de barbecue. Wij zouden zeggen, ervaar het zelf nu het nog kan, het weer is nog top! En wie wil dat nou niet, zo’n lekkere stevige ‘bite’ van een stuk overheerlijke Tante Door Kip?

Bekijk hier het aanbod van Tante Door bij ons: Tante Door aanbod bij Hendriks Wild & Gevogelte.

Delen op Social Media

Nieuwsbrief ontvangen?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg je ons al?

Scroll naar boven