Weselseweg 121 | 5916 RD Venlo | T:  +31 (0)77 - 351 44 93 | E: info@hendrikspoelier.nl

Logo-Hendriks

Zuurkool lekker in combinatie met wilde eend

Zuurkool lekker in combinatie met wilde eend

Wanneer men denkt aan zuurkool, dan denkt men vooral aan zuurkool in combinatie met rookworst, een echt Hollands gerecht. Zuurkool is echter ook ontzettend lekker in combinatie met wilde eend! Hieronder gaan we aan u thuis uitleggen, hoe dit het beste te bereiden is. Probeer het vooral zelf.

Hou in gedachte dat dit de ingrediënten zijn voor een gerecht voor 4 personen! Hoe kunnen we dit nou perfect bereiden?

Ingrediënten

• 1 wilde eend;
• 600 gram zuurkool;
• 200 gram gemengd gehakt;
• 2 uien;
• 8 jeneverbessen;
• 2 tl tijm;
• Peterselie;
• 1 laurierblad;
• 1 dl droge witte wijn;
• 100 gram boter/margarine;
• Zout en peper.

Bereidingswijze

We starten met het vullen van de eend met gehakt. Wanneer we al het gehakt kwijt zijn, bestrooien we onze eend met zout en peper. Nadat dit gebeurd is, verwarmen we de boter in een diepe pan en bakken we de eend rondom lekker bruin. Wanneer dit voltooid is, pak je de eend uit de pan en hou je hem warm. In de tijd dat je de eend bruinbakt, hak je de uien in kleine stukjes. Nadat de eend bruin is gebakken, fruiten we de gehakte uien in de bakboter en voegen we de zuurkool, de jeneverbessen, de tijm, de gehakte peterselie, het laurierblad en de wijn toe in deze mix! Is dit allemaal toegevoegd, dan leggen we de eend erop en sluiten we de pan. Dit alles wordt ongeveer 90 minuten gestoofd en dan is onze wilde eend met zuurkool klaar.

Sluit uw zomer, die weer richting het einde gaat, goed af door dit gerecht te maken! Wij weten zeker dat er 4 personen heel blij worden wanneer dit op de eettafel verschijnt! Bekijk vooral ook eens onze andere recepten op de website! Bon appétit!

Tip! Vervang zuurkool door witte kool en voeg gewelde rozijnen toe.

Delen op Social Media

Nieuwsbrief ontvangen?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg je ons al?

Scroll to Top