Weselseweg 121 | 5916 RD Venlo | T:  +31 (0)77 - 351 44 93 | E: info@hendrikspoelier.nl

Logo-Hendriks

Tamme eend met sinaasappelsaus

Tamme eend met sinaasappelsaus

Ingrediënten

  • Tamme eend
  • Ui
  • Wortel
  • Stukje knolselderij
  • Laurierblad
  • Peterselie
  • el tomatenpuree
  • el meel
  • Rode wijn, water of bouillon
  • Cognac
  • Zout
  • Peper
  • Sinaasappelsap
  • Sinaasappel
  • Kersen
  • Frites
  • Mandarijnen compote

Bereidingswijze

Voordat je begint met het bereiden, zorg je dat alle groentes gewassen zijn en in kleine stukken zijn gesneden. Breng daarna de tamme eend op smaak met zout en peper en braad het vlees tot het een mooie bruine kleur heeft. Fruit vervolgens de ui, wortel, knolselderij, laurierblad en peterselie. Voeg de tomatenpuree al roerend toe en daarna doe je hetzelfde met het meel. Blus het geheel af met rode wijn, water of bouillon. Laat de eend hier goed gaar in worden. Maak vervolgens de saus af met cognac, zout, peper en sinaasappelsap. Serveer het geheel met wat sinaasappel, kersen, frites en mandarijnen compote.

Delen op Social Media

Nieuwsbrief ontvangen?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg je ons al?

Scroll to Top