Weselseweg 121 | 5916 RD Venlo | T:  +31 (0)77 - 351 44 93 | E: info@hendrikspoelier.nl

Logo-Hendriks

Reebout met preisselbeeren

Reebout met preisselbeeren

Ingrediënten

  • 1 reebout
  • 1 zak preisselbeeren of cranberries of 1 potje cranberriecompôte
  • 100 g vet spek in reepjes
  • 1 bekertje crème fraîche of sour cream
  • 2½ dl heet water of bouillon
  • 125 g boter of margarine
  • 2 el bloem
  • wildkruiden
  • water en suiker (voor de bessen) en peper.

Bereidingswijze

  1. Maak van de bessen, water en suiker compôte.
  2. Pikeer het vlees van de reebout met spek (steek reepjes spek van ± 5 cm lengte en ± 1 cm breedte in de bout, tegen de draadrichting in) of vraag dit aan de poelier.
  3. Bestrooi de reebout met wildkruiden.
  4. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de reebout rondom bruin.
  5. Voeg het hete water toe en plaats de slede in een voorverwarmde oven (220( C), gedurende ± 10 minuten. Vervolgens op 180( C, gedurende ± 60 minuten.
  6. Neem de slede uit de oven en leg de reebout op een verwarmde schaal.
  7. Voeg de compote, de crème fraîche, de aangemengde bloem toe en laat de saus al roerende binden.

Tips! Vervang bloem door aardappelmeel en maak de saus op smaak af met een scheutje bessenlikeur. Reebout met preisselbeeren, gekookte tuinbonen, tutti frutti en gekookte aardappelen

Delen op Social Media

Nieuwsbrief ontvangen?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg je ons al?

Scroll to Top