Weselseweg 121 | 5916 RD Venlo | T:  +31 (0)77 - 351 44 93 | E: info@hendrikspoelier.nl

Logo-Hendriks

Hazenrug met roomsaus en amandelen

Hazenrug met roomsaus en amandelen

Ingrediënten

  • 2 hazenruggen
  • 1 bekertje zure room of 1½ dl slagroom
  • 3 el geroosterde amandelen of gehakte noten
  • 1 dl sherry of witte port
  • 60 g boter of margarine
  • wildkruiden.

Bereidingswijze

Bestrooi de hazenruggen met wildkruiden. Verwarm de boter in een wildpan en bak hierin de hazenruggen aan beide zijden bruin (reken ± 20-25 minuten). Voeg de laatste 10 minuten de sherry toe en verwarm dit. Giet de room op het laatst in de pan, roer alles dooreen en laat dit even binden. Bestrooi het gerecht met de amandelen.

Tips! Vervang zure room (sour cream) door crème fraîche. Sour cream kan niet tegen verhitting en moet daarom op het laatst worden toegevoegd. Crème fraîche of slagroom kan daarentegen wel verhit worden. Gebraden hazenrug met roomsaus en amandelen, gekookte sperzieboontjes en gebakken aardappelschijfjes.

Delen op Social Media

Nieuwsbrief ontvangen?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg je ons al?

Scroll to Top