Weselseweg 121 | 5916 RD Venlo | T:  +31 (0)77 - 351 44 93 | E: info@hendrikspoelier.nl

Logo-Hendriks

Fazant met appel en Calvados

Fazant met appel en Calvados

Ingrediënten

  • 1-2 fazanten
  • 2 appelen
  • 4 el Calvados
  • 100 g rookspek in lange reepjes
  • 1½ dl rode wijn
  • 3 el slagroom of koffieroom
  • 75 g boter of margarine, wildkruiden, zout en peper.

Bereidingswijze

Meng de kleingesneden appelen met de Calvados en vul hiermee de fazant. Bedek de borst met het spek en bind dit vast met keukendraad of gebruik cocktailprikkers. Bestrooi de buitenkant met wildkruiden. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de fazant rondom bruin. Plaats de slede in een voorverwarmde oven (220( C), gedurende ± 10 minuten. Bedruip de fazant met het braadvocht en voeg de wijn toe. Braad de fazant vervolgens op 200 ( C, gedurende ± 80 minuten. Neem de fazant uit de oven en leg deze op een verwarmde schaal. Voeg de room al roerende toe aan het braadvocht en maak dit op smaak af met zout en peper.

Tips! Voeg bij het bedruipen citroensap toe. Calvados is appelbrandewijn met een alcoholpercentage van 40%. Fazant met appel en Calvados, gekookte bietjes en gekookte aardappelen.

Delen op Social Media

Nieuwsbrief ontvangen?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg je ons al?

Scroll naar boven