Tamme eend met sinaasappelsaus
Tamme eend met sinaasappelsaus
Ingrediënten
- Tamme eend
- Ui
- Wortel
- Stukje knolselderij
- Laurierblad
- Peterselie
- el tomatenpuree
- el meel
- Rode wijn, water of bouillon
- Cognac
- Zout
- Peper
- Sinaasappelsap
- Sinaasappel
- Kersen
- Frites
- Mandarijnen compote
Bereidingswijze
Voordat je begint met het bereiden, zorg je dat alle groentes gewassen zijn en in kleine stukken zijn gesneden. Breng daarna de tamme eend op smaak met zout en peper en braad het vlees tot het een mooie bruine kleur heeft. Fruit vervolgens de ui, wortel, knolselderij, laurierblad en peterselie. Voeg de tomatenpuree al roerend toe en daarna doe je hetzelfde met het meel. Blus het geheel af met rode wijn, water of bouillon. Laat de eend hier goed gaar in worden. Maak vervolgens de saus af met cognac, zout, peper en sinaasappelsap. Serveer het geheel met wat sinaasappel, kersen, frites en mandarijnen compote.