Fazant met appel en Calvados

ingredienten

  • 1-2 fazanten
  • 2 appelen
  • 4 el Calvados
  • 100 g rookspek in lange reepjes
  • 1½ dl rode wijn
  • 3 el slagroom of koffieroom
  • 75 g boter of margarine, wildkruiden, zout en peper.

bereidingswijze

Meng de kleingesneden appelen met de Calvados en vul hiermee de fazant. Bedek de borst met het spek en bind dit vast met keukendraad of gebruik cocktailprikkers. Bestrooi de buitenkant met wildkruiden. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de fazant rondom bruin. Plaats de slede in een voorverwarmde oven (220( C), gedurende ± 10 minuten. Bedruip de fazant met het braadvocht en voeg de wijn toe. Braad de fazant vervolgens op 200 ( C, gedurende ± 80 minuten. Neem de fazant uit de oven en leg deze op een verwarmde schaal. Voeg de room al roerende toe aan het braadvocht en maak dit op smaak af met zout en peper.

Tips! Voeg bij het bedruipen citroensap toe. Calvados is appelbrandewijn met een alcoholpercentage van 40%. Fazant met appel en Calvados, gekookte bietjes en gekookte aardappelen.

Hendriks Poelier verkooppunten

U kunt ons vinden op de vleesafdeling van Beej Benders en natuurlijk in onze eigen winkel.