Lam

Lamsvlees: een delicatesse !

Lamsvlees wordt overal ter wereld gegeten. Lamsvlees is vooral geliefd vanwege de malse structuur en de uitgesproken smaak. Het vlees van het lam is zowel geschikt om te grillen, te braden of te stoven. De edele stukken van het lam zijn de lamsbout en de lamskoteletjes en zijn uitstekend geschikt om te braden of te roosteren. De lamsschouder kan gebruikt worden om te braden. De lamsribbetjes zijn lekker om te stoven.

De bereiding van het lamsvlees kan op veel manieren. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met allerhande kruiden zoals tijm, marjolein of oregano. Het gebraden vlees is op zijn best als het saignant of rosé is. Lamsvlees wordt het beste geserveerd met rode wijn zoald een Bordeaux of een Bourgogne.

weng-lam

  1. Nek; wordt meestal in schijven afgesneden.
  2. Voorbout; wordt in zijn geheel, of in schijven verwerkt. Ook geschikt voor rollade.
  3. Poten; worden meestal uitgebeend, maar kunnen ook als soepschenkel dienen.
  4. Rug; voor koteletjes, zadeltjes en lambsrack.
  5. Ribben; worden uitgebeend of klein gesneden.
  6. Borst ribben; worden meestal uitgebeend of klein gesneden.
  7. Buikvlees; voor gehakt en/of shoarma.
  8. Achterbout; kan in zijn geheel of als schijven, lamslapjes of rollade verwerkt worden.
  9. Poten; worden uitgebeend of als soepschenkel gebruikt.

Hendriks Poelier verkooppunten

U kunt ons vinden op de vleesafdeling van Beej Benders en natuurlijk in onze eigen winkel.