Barbecue marinade voor wilde eend, houtduif en gans
Barbecue marinade voor wilde eend, houtduif en gans
Voor circa 12 borstfilets of 6 filets van gans
Ingrediënten
- 1/2 l zonnebloemolie
- sap van 1 sinaasappel
- 2 teentjes knoflook
- 10 peperkorrels
- 10 jeneverbessen
- 1 blad laurier
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 2 stuks steranijs
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 tl grof zeezout.
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai er een dunne puree van. Smeer de filets hier mee in en laat ze drie uur rusten.
- Leg ze vervolgens op de barbecue en schroei ze om en om snel dicht. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze een kwartier rusten.
- Serveren met bijvoorbeeld een rijke ratatouille en een koele rosé.