HENDRIKS - DE POELIER VAN VENLO & Maastricht

AMBACHTELIJKE WILD EN GEVOGELTE SPECIALITEITEN

Ruim 50 jaar zijn wij actief als poelier en groothandel in wild & gevogelte. Tot onze klanten rekenen wij horeca (hotel, restaurant, grand café), instellingen (zorgcentra, scholengemeenschappen), slagerijen, supermarkten en natuurlijk de particulier.

 

Dagelijks Vers

Wij hebben dagelijks verse aanvoer van kuikens rechtstreeks van de slachterij. Daarnaast wekelijks verse aanvoer uit Frankrijk voor kalkoen en overig Frans gevogelte. Wild ontvangen we rechtstreeks van de jager. Als een van de weinige bedrijven in de regio hebben wij een volledige erkenning voor het uitsnijden van wild. Aangezien vrijwel het hele jaar de wildstand in onze regio in stand gehouden moet worden, hebben wij jaarrond vers wild. Wacht dus niet tot de koude en feestdagen maar probeer wild bijvoorbeeld ook eens op de barbecue!

 

Makkelijk Bereikbaar

Onze winkel aan de Weselseweg is van maandag tot en met zaterdag geopend. Wij hebben voldoende (gratis) parkeergelegenheid en zijn bereikbaar via afslag 21 van de A67 (linksaf en na 600 meter aan de linkerkant). Kom en overtuig uzelf! Heeft u een bedrijf en zoekt u een leverancier voor wild en gevogelte, neemt u dan contact met ons op. Graag tot ziens, Hendriks Wild & Gevogelte.

HENDRIKS - DE POELIER VAN VENLO & Maastricht

AMBACHTELIJKE WILD EN GEVOGELTE SPECIALITEITEN

Ruim 50 jaar zijn wij actief als poelier en groothandel in wild & gevogelte. Tot onze klanten rekenen wij horeca (hotel, restaurant, grand café), instellingen (zorgcentra, scholengemeenschappen), slagerijen, supermarkten en natuurlijk de particulier.

Drie generaties Hendriks Wild & Gevogelte

Door het vereenvoudigen van kennis en kunde geven we de ambacht door aan iedereen. Het is een combinatie van oorspronkelijke vakkennis met nieuwe inzichten. Ware ambacht is meesterschap. Oftewel van grootvaders jacht tot aan grootmoeders recept. Voor ons bekend op jouw bord!

In de jaren 50 van de vorige eeuw was de omgeving Venlo weer een bedrijf rijker. Hendriks Poelier werd opgericht door Pierre Hendriks, mijn opa. Samen met zijn vrouw, mijn oma Mia Hendriks richtte hij het bedrijf op. Door het vroege sterven van opa heeft mijn oma het bedrijf met de hulp van de kinderen en knechten voortgezet.

Toentertijd waren we nog niet zo uitgebreid als tegenwoordig. De allereerste inschrijving van ons bedrijf was als boerderij met verkoop aan huis, in ons geval een ruim begrip. Het begon allemaal met het verkopen van soepkippen, de kippen van de boerderij. Door onze gunstige locatie duurde het echter niet lang, voordat het assortiment werd uitgebreid. Het was het begin van een grenswinkel met poeliersartikelen.

Eind jaren ’70 namen de twee oudste zoons van Pierre en Mia het stokje over, Karel en Jan Hendriks. Samen met hun echtgenotes hebben ze de werkzaamheden voortgezet. Inmiddels hadden het bedrijf al een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Naast vers gevogeltevlees was er in onze winkel plaats voor andere levensmiddelen (kaas, melk, brood, snoep en conserven). Na verloop van tijd kwam er nog een leuke ontwikkeling bij. Onze artikelen werden niet meer alleen in de winkel verkocht, maar ook in restaurants en supermarkten, die interesse hadden in onze producten. We mochten ons vanaf toen ‘groothandel’ noemen, wat super was en nog steeds is!

In 1993 opende we onze tweede winkel aan de Vinckenhofstraat. De vaste routes die ons Hendriksbusje reed door Venlo en Blerick kwamen hiermee te vervallen. Lang was deze winkel er echter niet, in 2000 hebben we besloten om deze winkel weer te sluiten en alle activiteiten te concentreren op de Weselseweg. In 2004 kwam Karel helaas te overlijden. Vanaf die tijd heeft Jan samen met zijn echtgenote Petra, mijn moeder, de zaak voortgezet.

In 2005 kwam ik zelf in het bedrijf werken. 10 jaar later, in 2015, heb ik de zaak volledig overgenomen, de 3e generatie Hendriks was een feit. Indien iemand zich afvraagt wie ‘ik’ ben: Mijn naam is Janneke Maas Hendriks, geboren op 22 mei 1980 en ik mag me dus trotse eigenaresse noemen van familiebedrijf Hendriks Wild & Gevogelte! Ik ben altijd al betrokken geweest bij de zaak van mijn ouders. Het was mijn vakantie – en weekendbaantje. Na mijn studie Commerciële Economie was ik werkzaam bij Swatch en bij Coca Cola. Zo’n 12 jaar geleden heb ik besloten om ‘thuis’ in de zaak te gaan werken.

En niet alleen thuis, maar ook een beetje in de stad. In 2021 hebben we aan de Vinckenhofstraat een prachtige winkel geopend. Inmiddels een begrip in de stad. Vol met verse en gegrilde kip producten, rundvlees, maaltijden, wild en overige specialiteiten. Je vindt deze winkel aan de Vinckenhofstraat nr. 72 in Venlo Oost.

Anno 2025 is Hendriks Wild & Gevogelte BV een stevig geworteld bedrijf in de regio. Een steeds groter wordende regio ook nog. In april van dit jaar openden wij een prachtige winkel in Maastricht. Ook in Zuid Limburg kan men dus genieten van onze overheerlijke producten. De winkel ligt in winkelcentrum Caberg aan de Clavecymbelstraat nr. 38.

Maar het meest belangrijke; we hebben een gedreven en super leuk team, met hardwerkende en gepassioneerde collega’s.
Elke dag staan we voor nieuwe uitdagingen die we met z’n allen graag aangaan!

Janneke Maas Hendriks
én het complete team van Hendriks

AMBACHT VAN GENERATIE OP GENERATIE

Pierre

Hendriks
van 1953 tot 1964

Mia

Hendriks
van 1953 tot 1980

Karel

Hendriks
van 1975 to 2005

Jan

Hendriks
van 1975 tot 2014

Petra

Hendriks
van 2004 tot 2014

Janneke

Maas Hendriks
van 2004 tot heden

Rob

Maas
van 2014 tot heden

Pien

Maas
de toekomst

Guus

Maas
de toekomst