Konijn

Tam konijn

Uiteraard behoort tam konijn niet tot de categorie pluimvee. Maar het is wel een ‘tamme’ variant binnen het assortiment van de poelier, vandaar dat we deze hier kort noemen. Het tamme konijn stamt hoogstwaarschijnlijk af van het wilde konijn; er zijn diverse rassen. Van een groot ras als Vlaamse reus van 6 kg tot de kleinere Hollander van 1½ tot 2½ kg. Tam konijn wordt in het geheel - vanaf 800 gram - of in delen (steeds vaker)aangeboden. Daartoe behoren het rugstuk met de filets, voorpoten of voorstukken en de achterbouten.
Kenmerken: blank vlees met voedingswaarde die ongeveer overeenkomt met kip met vel.

Wild konijn

De kleur van het vlees is licht en de smaak van is wild konijn karakteristiek. Het konijn wordt in het geheel gebruikt (vanaf ± 800 gram) of er worden delen van gesneden als rugfilets en bouten.

Smaakverschillen wild en tam

Ganzen, eenden, duiven en konijnen zijn in ‘wilde’ en ‘tamme’ variant verkrijgbaar. Het smaakverschil tussen wilde en tamme dieren heeft echter niets te maken met de omstandigheden waaronder de dieren geleefd hebben.

De tamme varianten zijn heel andere diersoorten, die speciaal gekweekt zijn. Of uw voorkeur uitgaat naar wild of tam moet u dus vooral zelf bepalen. Over het algemeen is de wilde variant meer aromatisch van smaak.

Hendriks Poelier verkooppunten

U kunt ons vinden op de vleesafdeling van Beej Benders en natuurlijk in onze eigen winkel.