Wildzwijnskotelet met appel en peer

Ingrediënten

4-8 wildzwijnskoteletten afhankelijk van grootte, 130 g suiker, 2½ dl water, 1 el citroensap, 4 geschilde Elstar appelen en 4 peren, 1 el olie, 2 uien, 1 teentje knoflook of sap, 1 dl rode wijn, 2 jeneverbessen, zout, peper, 30 g boter of margarine en 1/8 l slagroom of Room Culinair.

In de keuken

kookpan, sauspan, koekenpan, zeef, aluminiumfolie of warme oven en bestek.

Bereiding

Bewaar de wildzwijnskoteletten tot gebruik in de koelkast. Verwarm 125 g suiker met het water en het citroensap in de kookpan. Verwarm hierin de appelen en peren in schijfjes 4 minuten tegen de kook aan. Zet de warmtebron dan uit. Verwarm de olie in de sauspan en roerbak hierin de gehakte ui met de knoflook. Voeg de overige suiker toe en let op dat dit niet te bruin gaat worden. Blus met de wijn en voeg de gekneusde bessen toe. Laat dit even inkoken.Bestrooi de wildzwijnskoteletten met zout en peper. Verwarm de boter in de koekenpan en bak hierin de kotelettten rondom bruin. Reken 8-10 minuten per kant. Laat de appel en peer in een zeef uitlekken. Neem de koteletten dan uit de pan en houd ze warm onder folie of in een warme oven. Voeg de saus en de room toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los. Serveer de koteletten met de appel en peer, de saus, rode kool en gekookte aardappeltjes.

Tip! Vervang wildzwijnskoteletten door wildzwijnsbiefstuk. Reken dan een baktijd van 5-6 minuten per kant.

Hendriks Poelier verkooppunten

U kunt ons vinden op de vleesafdeling van Beej Benders en natuurlijk in onze eigen winkel.