Wilde eend met zuurkool

ingredienten

1 wilde eend, 600 g zuurkool, 200 g gemengd gehakt, 2 uien, 8 jeneverbessen, 2 tl tijm, peterselie, 1 laurierblad, 1 dl droge witte wijn, 100 g boter of margarine, zout en peper.

 

bereidingswijze

Vul de eend met het gehakt en bestrooi de buitenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hierin de eend rondom bruin. Neem de eend uit de pan en houd deze warm. Fruit de gehakte uien in de bakboter en voeg de zuurkool, de jeneverbessen, de tijm, de gehakte peterselie, het laurierblad en de wijn toe. Leg daarop de eend en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende ± 90 minuten. Giet het overtollige vocht af.

Tip! Vervang zuurkool door witte kool en voeg gewelde rozijnen toe.

Hendriks Poelier verkooppunten

U kunt ons vinden op de vleesafdeling van Beej Benders en natuurlijk in onze eigen winkel.