Tam konijn uit Italië

ingredienten

  • tam konijn in delen
  • zout
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 2 uien
  • 4 vleestomaten of 2 dl gezeefde tomaten
  • 1 el oregano
  • 1 dl rode wijn
  • 1 tl tijm
  • 2 el bloem

bereidingswijze

Bestrooi de konijndelen met zout en peper. Verwarm de olie met de boter in een braadpan en bak hierin het konijn rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de tomaten in partjes, de oregano, de wijn en de tijm toe. Sluit de pan en stoof het geheel gedurende 60 minuten. Meng de bloem aan met water of wijn en bind hiermee de saus. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.

Tips! Voeg 1 el Pesto (basilicumsaus) en 10 ontpitte olijven toe. Konijn in Italiaanse saus, salade, gekookte pasta en Italiaanse wijn.

Hendriks Poelier verkooppunten

U kunt ons vinden op de vleesafdeling van Beej Benders en natuurlijk in onze eigen winkel.