Weselseweg 121 | 5916 RD Venlo | T:  +31 (0)77 - 351 44 93 | E: [email protected]

Logo-Hendriks

Patrijs in witte wijnsaus

Patrijs in witte wijnsaus

Ingrediënten

  • 2-3 patrijzen
  • 2 dl witte wijn
  • 2 mangos
  • 2 el crème fraîche of zure room
  • 1 ui, 1 tl citroensap
  • 1 tl mosterd
  • peterselie
  • selderie
  • 100 g boter of margarine
  • aardappelmeel of allesbinder
  • zout en peper

Bereidingswijze

Bestrooi de patrijzen met zout en peper. Leg in iedere patrijs een stukje ui en selderie. Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Voeg vervolgens de wijn, de geschilde mangos in partjes en de mosterd toe. Sluit de pan en stoof het geheel gedurende ± 45 minuten. Voeg de crème fraîche, het citroensap en de fijngehakte tuinkruiden de laatste 5 minuten toe. Bind zonodig bij met aangemengd aardappelmeel of allesbinder en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip! Voeg 1 kleingesneden groene paprika toe. Patrijs met witte wijnsaus, worteltje met doperwtjes en gekookte aardappelen.

Delen op Social Media

Nieuwsbrief ontvangen?

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg je ons al?

Scroll naar boven