Patrijs in witte wijnsaus

ingredienten

2-3 patrijzen, 2 dl witte wijn, 2 mangos, 2 el crème fraîche of zure room, 1 ui, 1 tl citroensap, 1 tl mosterd, peterselie, selderie, 100 g boter of margarine, aardappelmeel of allesbinder, zout en peper.

bereidingswijze

Bestrooi de patrijzen met zout en peper. Leg in iedere patrijs een stukje ui en selderie. Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Voeg vervolgens de wijn, de geschilde mangos in partjes en de mosterd toe. Sluit de pan en stoof het geheel gedurende ± 45 minuten. Voeg de crème fraîche, het citroensap en de fijngehakte tuinkruiden de laatste 5 minuten toe. Bind zonodig bij met aangemengd aardappelmeel of allesbinder en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip! Voeg 1 kleingesneden groene paprika toe. Patrijs met witte wijnsaus, worteltje met doperwtjes en gekookte aardappelen.

Hendriks Poelier verkooppunten

U kunt ons vinden op de vleesafdeling van Beej Benders en natuurlijk in onze eigen winkel.