Kalkoen uit Limburg

Ingrediënten

500 g ontbeend kalkoendijvlees, 3 uien, 3 dl wijnazijn, 1½ dl water, 50 g boter, 2 el suiker, 3 el appelstroop, allesbinder en peper.

Bereiding

Snijd het kalkoenvlees klein en schep dit in een diepe kom of goed afsluitbare koelkastdoos. Voeg de gehakte uien, de azijn en het water toe en marineer dit in de koelkast gedurende 12 uur. Zeef de marinade en bewaar het kalkoenvlees met de uien. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen met de uien rondom bruin. Voeg de suiker en de stroop toe en stoof dit ± 30 minuten. Bind de vloeistof met allesbinder, verwarm dit nog 10 minuten en maak het gerecht op smaak af met peper.

Tips! Gebruik kalkoendijlapjes en snijd deze in reepjes. Kalkoen, ijsbergsla met appel, gember, banaan en noten en gekookte aardappelen.

Hendriks Poelier verkooppunten

U kunt ons vinden op de vleesafdeling van Beej Benders en natuurlijk in onze eigen winkel.