Barbecue marinade voor wilde eend, houtduif en gans

Voor circa 12 borstfilets of 6 filets van gans

ingredienten

  • 1/2 l zonnebloemolie
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 peperkorrels
  • 10 jeneverbessen
  • 1 blad laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 stuks steranijs
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 tl grof zeezout.

bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai er een dunne puree van. Smeer de filets hier mee in en laat ze drie uur rusten.
  2. Leg ze vervolgens op de barbecue en schroei ze om en om snel dicht. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze een kwartier rusten.
  3. Serveren met bijvoorbeeld een rijke ratatouille en een koele rosé.

Hendriks Poelier verkooppunten

U kunt ons vinden op de vleesafdeling van Beej Benders en natuurlijk in onze eigen winkel.