Barbecue marinade voor ree, hert en wild zwijn

Voor circa 8 rugfilets of 8 steaks uit de achterbout

ingredienten

  • ½ l olijfolie
  • 1 dl hazelnootolie
  • ½ bosje peterselie
  • 1 bosje kervel
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 10 peperkorrels
  • 1 tl grof zeezout

bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een dunne puree. Bestrijk het vlees hier mee en laat drie uur rusten.
  2. In plaats van filets, die ter grootte van biefstukken zijn gesneden, kun je ook hele rugfilets gebruiken. De griltijd duurt dan wel iets langer; controleer door met de wijsvinger op het vlees te drukken. Als het te gemakkelijk meegeeft is het vlees nog te rauw, als het “verend” meegeeft is de juiste graad van rosé bereikt. Als je het vlees nog iets gaarder wilt hebben dan rosé, dan verleng je de griltijd. Het gaarder, hoe stugger het vlees aanvoelt als je er op drukt. Niet te lang doorgaren, want dan worden de filets onprettig hard. Ook hier telt: laat het vlees een kwartier rusten in alufolie alvorens het aan te snijden.
  3. Rooster paddenstoelen van een flink formaat, bijvoorbeeld portobella’s, licht ingevet ook even om en om in je buitenkeuken. Strooi er wat zeezout, zwarte peper uit de molen en gehakte peterselie over en serveer met het vlees.
  4. Een licht gekoelde Beaujolais Villages er bij en het komt helemaal goed.

Hendriks Poelier verkooppunten

U kunt ons vinden op de vleesafdeling van Beej Benders en natuurlijk in onze eigen winkel.