Tijd voor een Limburgs gerecht!

Wij, Hendriks Wild & Gevogelte, zijn gevestigd in Venlo, een bekende stad in Limburg. Is het dan niet eens tijd om een Limburgs gerecht te gaan bereiden? Wij presenteren: Kalkoen uit Limburg! Hieronder een bereidingswijze, probeer het zelf eens!

Dit is wat we nodig hebben om dit heerlijke gerecht te maken:
• 500 gram ontbeend kalkoendijvlees
• 3 uien
• 3 dl wijnazijn
• 1,5 dl water
• 50 gram boter
• 2 el suiker
• 3 el appelstroop
• Allesbinder
• Peper

Tijd om deze ingrediënten te gaan gebruiken! We starten met het kleinsnijden van het kalkoenvlees! Wanneer we hiermee klaar zijn, doen we de gesneden kalkoen in een diepe kom of een koelkastdoos. Hak de uien en voeg dit, samen met de wijnazijn en het water toe aan de gesneden kalkoen. Marineer dit voor ongeveer 12 uur in de koelkast.

Na 12 uur halen we de marinade er weer bij. Zeef dit, zodat alleen het kalkoenvlees en de uien overblijven. Bewaar dit (logisch)! Nu is het tijd om echt te koken!

Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen, zodat deze rondom lekker bruin wordt! Nu is het tijd om de suiker en de stroop toe te voegen! Stoof dit goedje voor ongeveer 30 minuten. Bind de vloeistof daarna met allesbinder en verwarm dit nog 10 minuutjes! Daarna kan het nog helemaal perfect gemaakt worden met peper, om het nog lekker op smaak te brengen!

Een typisch Limburgs kalkoentje, heerlijk! Oh, en u hoeft natuurlijk niet per se Limburgs te zijn om dit te maken! Probeer het eens, vertel het rond en zorg dat iedereen hiervan kan genieten! Smakelijk! 

Hendriks Poelier verkooppunten

U kunt ons vinden op de vleesafdeling van Beej Benders en natuurlijk in onze eigen winkel.