Konijn op Limburgse wijze!

Vandaag een heerlijk gerecht: ‘Konijn op Limburgse wijze’! Ik ga u in dit tekstje vertellen hoe we dit kunnen gaan bereiden. Doe vooral met me mee!

Vandaag een heerlijk gerecht: ‘Konijn op Limburgse wijze’! Ik ga u in dit tekstje vertellen hoe we dit kunnen gaan bereiden. Doe vooral met me mee!

We beginnen met de benodigdheden. Natuurlijk hebben we het vlees nodig, 4 konijnenbouten! Verder hebben we nodig:

  • 2 laurierblaadjes;
  • 4 kruidnagels;
  • 4 uien;
  • 10 peperkorrels;
  • 7,5 dl natuurazijn;
  • 2,5 dl water;
  • 100 gram roomboter;
  • 400 gram appelstroop;
  • 200 gram ontbijtkoek.

Nou, nu is het tijd om dit stuk overheerlijk konijn te gaan bereiden. Let wel op, de volgende paar stappen doe je de avond voordat je dit gerecht gaat eten! Eerst leggen we de konijnenbouten in een schaal. Vervolgens snijden we de uien in grove stukken. We voegen de grove stukken ui, samen met de laurierblaadjes, de kruidnagels, de peperkorrels, de azijn, en het water toe aan de konijnbouten. We dekken het af en laten dit een nacht marineren in de koelkast!

Inmiddels hebben we de slaap uit en hebben we trek na een lange dag werken. We halen de konijnenbouten uit de schaal en deppen ze droog. Let op! Giet de marinade, waarin de konijnenbouten hebben gelegen niet weg, dit wordt namelijk de saus. Vervolgens verhitten we de roomboter in een braadpan en bakken we de konijnenbouten een beide zijden heerlijk goudbruin. Hierna voegen we de marinade samen met appelstroop weer toe en zetten we het vuur laag. Laat de bouten ongeveer 3 uur sudderen, tot ze gaar zijn.

Als de drie uur zijn verstreken, kunnen we onze missie naar een overheerlijke konijnenbout voortzetten. We halen de konijnenbouten uit de pan en zeven het stoofvocht. Dit stoofvocht schenken we vervolgens weer terug in de pan. Nu is het de beurt aan onze ontbijtkoek. Brokkel deze ontbijtkoek in de saus. Waarom doen we dit? Nou, door dit te doen, gebruiken we de ontbijtkoek om de saus te binden tot de juiste dikte. We kunnen de smaak eventueel opbrengen met appelstroop. Hebben we dit allemaal gedaan, dan pakken we de konijnbouten er weer bij. Deze leggen we in de saus en verwarmen we opnieuw.

Nu is het gerecht klaar om geserveerd te worden. Serveer dit met bijvoorbeeld rode kool, spruitjes en aardappels uit de oven. Daarnaast is dit ook lekker met aardappelpuree. Nu hebben we dus een heerlijke ‘Knien’ gemaakt op Limburgse wijze! Smakelijk eten!

Hendriks Poelier verkooppunten

U kunt ons vinden op de vleesafdeling van Beej Benders en natuurlijk in onze eigen winkel.